top of page

Too Good To Go

onze partner...

Je kent ze zeker en vast wel, de food waste warriors van Too Good To Go. Sinds eind 2019 is Too Good To Go vaste partner van tiemie. Een app die voedselverspilling tegengaat in België, en dat ondertussen ook globaal aanpakt. Want wist je dat 1/3e van al het eten uiteindelijk in de vuilbak belandt? Met de app kan je bij je lokale restaurant, bakker of supermarkt gemakkelijk restjes reserveren die anders zouden worden weggegooid.

IMG_7042_edited_edited.png
IMG_7252 2_edited.png

wat we doen

De impact van een écht gesprek

De uitdaging voor onze crew? Aan lokale bakkers, slagers, restaurants… uitleggen hoe belangrijk het is om voedselverspilling tegen te gaan. En hen overtuigen om hun overschotjes zo snel mogelijk aan te bieden op de app van Too Good To Go. Challenge accepted! Meer dan 100 studenten gingen de afgelopen jaren voor het food waste bedrijf telefonisch aan de slag.

 

We bellen de leads op die Too Good To Go via verschillende kanalen verzamelde. Onze crew ging bovendien ook cold te werk. Dat betekent dat we verschillende horecazaken voor een eerste keer voorstellen aan Too Good To Go. We wekken op interesse, helpen hen met hun vragen, en zetten de volgende stap in de partnerrelatie. 


Bovendien versterken we op bepaalde cruciale momenten het interne sales team van Too Good To Go België met hun face-2-face activiteiten. Onze crew staat hen bij op horeca-beurzen of gaat instore gesprekken voeren met verschillende uitbaters.

Waar zit het verschil?

We leren onze tiemies vanaf de eerste dag om 100% zichzelf te zijn. Scripts of draaiboeken zijn bij tiemie uit den boze. We zijn er trots op dat onze West-Vlaamse studenten, in het ‘Oostends’, of ‘Kortrijks’, lokale bakkers bij hen in de buurt kunnen helpen en overtuigen. Het resultaat? Mensen worden op een persoonlijke manier benaderd. We creëren trotse partners en ambassadeurs die zich verbonden voelen met het food waste bedrijf en op de lange termijn partner blijven.

IMG_7236.JPG
279000515_1033278300873097_2578180101288649719_n.jpg
IMG_5645.JPG
IMG_8605.JPG
IMG_7266.JPG
IMG_9122_edited.png

Onze impactcijfers

samen het verschil maken

“We verspillen jaarlijks 1,3 gigaton eetbaar voedsel. Dit staat gelijk aan 3,3 gigaton CO2. We kunnen dus concluderen dat 1 kg voedselafval gelijkstaat aan 2,5 kg CO2 (of 2,53846 kg om precies te zijn). Ieder verkocht verrassingspakket wordt door Too Good To Go geteld als één geredde maaltijd. Iedere maaltijd bestaat ongeveer uit 1 kg voedsel, hiermee wordt dus 2,5 kg CO2 uitgespaard.”

 

Tussen januari en mei dit jaar, hebben we samen met onze crew reeds 60 nieuwe stores geactiveerd. Met als resultaat: 23.300 geredde maaltijden! 58.250 kg. CO2 minder. Maar wat betekent dat nu concreet?

 

  • daar kunnen we elke Vlaming z’n smartphone één keer volledig mee opladen. 

  • dat staat gelijk aan 232 duizend kilometer minder auto’s op onze wegen.

  • dat is het totale jaarlijkse verbruik van 7 families geneutraliseerd.

impactcijfers tgtg

benieuwd naar meer?

Ontdek al onze partners
 

Klik door op het logo van onze partner om meer te weten te komen over hoe we met hen samenwerken.

Ben je benieuwd wat tiemie voor jouw impactbedrijf of -organisatie kan betekenen?

Vierkant-Logo-Pieter-Pot.jpeg
logo.png
bottom of page