top of page

Bolt Energie

onze partner...

Bolt is het allereerste energieplatform dat het Belgische stroomnet écht groen wil maken. Via Bolt kan je jouw energie rechtstreeks kopen van lokale, duurzame opwekkers en investeer je in een groene energietransitie. Bolt Energie ging de laatste jaren van start-up naar scale-up. En sinds 2020 maakt ook tiemie deel uit van dat verhaal.

Studentenjobs met impact (3)_edited.png
5_edited.png

wat we doen

De impact van een écht gesprek

Je hebt waarschijnlijk zelf al eens aan de lijn gehangen met de klantendienst van een energieleverancier, of met één van hun verkopers. Droge materie, een formele toon en heel wat rond-de-pot-gedraai. Bovendien regent het de afgelopen jaren klachten over gesjoemel in de sector, en de intransparantie van verschillende bedrijven. Tijd voor verandering. Tijd voor een écht gesprek. Dat is hoe tiemie het verschil maakt. 


Tiemie ondersteunt Bolt op verschillende gebieden. Onze crew wordt vooraf getraind om het kluwen van de huidige Belgische energiemarkt grondig te begrijpen en gaat dan telefonisch aan de slag voor de groene energieverdeler.

Bolt Energie zet in op eerlijkheid, transparantie en gaat tegen de stroom in. Een mindset die we helemaal met hen delen! We voeren onze gesprekken in mensentaal, en maken de materie niet complexer dan dat moet. Veel mensen zitten met vragen, twijfels en hebben advies nodig. Onze informele, persoonlijke stijl zorgt voor meer vertrouwen en versterkt de Bolt-missie: gedaan met sjoemelen!

In detail

Lead qualification en conversion

 

We bellen de leads op die ze via verschillende (online en offline) kanalen verzamelden. We checken of ze écht interesse hebben en zetten de volgende stap in de relatie. Onze tiemies helpen hen met het aanmaken van hun klantenprofiel zodat ze binnen enkele weken groene stroom aangeleverd krijgen.

Costumer service

 

We bellen ambassadeurs en klanten van het eerste uur op. We bedanken hen voor hun trouw. We helpen hen verder met eventuele problemen en voorzien een leuke personal touch in deze belangrijke customer succes fase. Zeker tijdens de start van de energiecrisis konden Bolt-klanten bij onze tiemies terecht voor hulp en advies.

Face-to-face experiences

 

Sinds de zomer van 2020 gaan we ook 'in real life' voor Bolt Energie aan de slag. In 2020 creëerden we een Bolt conceptstore in het hartje van Brugge. In 2021 waren we aanwezig op beurzen en een heleboel lokale markten in Oost en West-Vlaanderen. En in de festivalzomer van 2022 vond je onze tiemies ook nog eens op Rock Werchter en de Gentse Feesten!

IMG_2042.jpeg
294243190_784681152879358_2681210541825186306_n.jpg
293958915_425330716178130_7123235426118990331_n.jpg
BT4a_18072022_Björn_Comhaire (5 van 6).jpg
IMG_6998.JPG
IMG_6931_edited.png

Onze impactcijfers

samen het verschil maken

Tiemie en Bolt Energie werden partners begin 2020. Waarom groene energie zo belangrijk is hoeven we je niet langer te vertellen. Maar misschien is het wel hoog tijd om ons eigen land onder de loep te nemen.

 

Sinds januari 2022, en de start van de huidige energiecrisis, is onze crew hard aan het werk om klanten te adviseren en te helpen. Maar er worden steevast ook nieuwe families overtuigd om de stap naar Bolt te zetten. Onze crew overtuigde tussen januari en april 650 Belgische gezinnen.

Gemiddeld verbruikt een Vlaams gezin zo’n 2.944 kWh elektriciteit per jaar. Door diezelfde 650 gezinnen van groene, lokale stroom te voorzien maken we de volgende impact: 

  • We neutraliseren 828 duizend kg CO2 

  • Dat is 3,2 miljoen kilometer minder op onze Vlaamse snelwegen. 

  • Daar kunnen we 101 miljoen smartphones mee opladen. Dat is twee keer de hele Spaanse bevolking. Niet slecht voor 4 maanden :-).

impactcijfers bolt

benieuwd naar meer?

Ontdek al onze partners
 

Klik door op het logo van onze partner om meer te weten te komen over hoe we met hen samenwerken.

Ben je benieuwd wat tiemie voor jouw impactbedrijf of -organisatie kan betekenen?

Vierkant-Logo-Pieter-Pot.jpeg
logo.png
bottom of page