top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDangie Opdecam

De ultieme gids voor ontspanning tijdens herexamens

Hey daar, student! We weten allemaal dat herexamens een behoorlijke uitdaging kunnen zijn. De druk om te presteren kan soms overweldigend zijn, maar vergeet niet dat je niet alleen bent in deze strijd. Het is belangrijk om tijdens deze stressvolle periode ook goed voor jezelf te zorgen en te ontspannen.

Hier zijn enkele geweldige ontspanningstips om je te helpen door die herexamens heen te komen en je kalm én gefocust te houden:


1. Ademhalingsoefeningen:
De kracht van de ademhaling wordt vaak onderschat. Probeer diep adem te halen en langzaam uit te ademen. Dit kan helpen om je zenuwen te kalmeren en je geest te ontspannen. Een eenvoudige techniek is de 4-7-8 ademhaling: adem gedurende 4 tellen in, hou je adem 7 tellen vast en adem dan langzaam uit gedurende 8 tellen. Herhaal dit enkele keren voor een snelle ontspanning.

2. Korte wandelingen en beweging: Beweging is een geweldige manier om je geest en lichaam te ontspannen. Maak een korte wandeling buiten om wat frisse lucht te krijgen en je gedachten te verzetten. Het kan wonderen doen voor je concentratie en stressniveau.

3. Meditatie:

Meditatie kan je helpen om je gedachten te kalmeren en in het moment te blijven. Zelfs een paar minuten meditatie per dag kunnen je helpen om je stress te verminderen en je geest te verhelderen.


4. Luister naar rustgevende muziek:

Muziek heeft het vermogen om je stemming direct te beïnvloeden. Luister naar rustgevende muziek of natuurlijke geluiden om je geest te ontspannen en je concentratie te vergroten. Even 10 minuten alles los dansen op een ultieme schijf om daarna verder te neuzen in jouw boeken, kan zeker en vast ook!


5. Power Nap:

Een korte dutje van 20-30 minuten kan wonderen doen om je energie op te laden en je geest scherp te houden. Zorg er wel voor dat je niet langer dan dat slaapt, anders kun je je slaperig voelen.


6. Creatieve pauzes:

Geef je geest de ruimte om creatief te zijn. Teken, kleur, schrijf in een dagboek of doe iets anders creatiefs om je gedachten te verzetten en stress te verminderen.


7. Sociale pauzes:

Breng tijd door met vrienden of familie om te lachen en te ontspannen. Een goed gesprek kan je humeur opfleuren en je helpen om even weg te stappen van de studiestress. Als je mama of papa hard begint te zagen, dan raad ik aan om op wandeling te gaan.


8. Gezonde voeding:

Vergeet niet goed voor je lichaam te zorgen. Eet gezonde voeding en drink voldoende water om je energieniveau op peil te houden.


Onthoud dat iedereen verschillend is, dus experimenteer om te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Blijf kalm, blijf gefocust en geef jezelf de ruimte om te ademen.


Succes met je herexamens en vergeet niet dat je meer bent dan je cijfers. Blijf positief en blijf geloven in jezelf. Je bent sterker dan je denkt!

Veel succes,

Tiemie

16 weergaven0 opmerkingen
bottom of page