top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDangie Opdecam

10 redenen waarom een studentenjob goed is voor je persoonlijke groei!

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2023Als student heb je misschien overwogen om een bijbaantje te nemen, maar twijfel je nog of het de moeite waard is. Hier zijn tien redenen waarom een studentenjob niet alleen goed is voor je bankrekening, maar ook voor je persoonlijke groei!

1. Verantwoordelijkheid nemen: Een bijbaantje kan je helpen om verantwoordelijkheid te nemen. Als je werkt, moet je op tijd komen, je werk goed doen en je verplichtingen nakomen. Dit kan je helpen om een betrouwbaar en verantwoordelijk persoon te worden.
2. Time management: Een job naast je studie kan je helpen om beter te plannen en je tijd efficiënt te gebruiken. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen werk, studie en ontspanning, en een bijbaan kan je hierbij helpen.
3. Communicatievaardigheden: Tijdens een studentenjob moet je communiceren met je collega's, leidinggevende en klanten. Hierdoor kun je je communicatievaardigheden verbeteren en leren hoe je op een professionele manier met anderen kunt communiceren.

4. Teamwerk: Veel jobs vereisen teamwork. Door samen te werken met anderen kun je leren hoe je effectief kunt samenwerken, problemen kunt oplossen en kunt bijdragen aan het succes van het team.
5. Leiderschap: Als je de kans krijgt om leiding te geven aan andere studenten, bijvoorbeeld als teamleider of shift supervisor, kan dit een waardevolle ervaring zijn. Hierdoor kun je leren hoe je anderen kunt motiveren, begeleiden en leiden.

6. Zelfvertrouwen: Een bijbaan kan je zelfvertrouwen vergroten. Door te werken en succesvol te zijn in je werk, kun je je zelfvertrouwen vergroten en een gevoel van voldoening krijgen.
7. Netwerk: Een bijbaan kan je helpen om je professionele netwerk uit te breiden. Je ontmoet nieuwe mensen en hebt de kans om connecties te maken die later van pas kunnen komen bij het vinden van een fulltime baan.
8. Financiële onafhankelijkheid: Met een bijbaan kun je financieel onafhankelijker worden. Je kunt je eigen geld verdienen en leren hoe je verantwoordelijk met je geld omgaat.

9. Praktijkervaring: Als je werk gerelateerd is aan je studie, kan een bijbaan je waardevolle praktijkervaring opleveren. Dit kan helpen bij het vinden van een fulltime baan na je studie.
10. Persoonlijke ontwikkeling: Een bijbaan kan je helpen om te groeien als persoon. Door te werken en nieuwe uitdagingen aan te gaan, kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen, jezelf uitdagen en je persoonlijke groei stimuleren.

Kortom, een studentenjob kan veel meer zijn dan alleen een manier om wat extra geld te verdienen. Het kan een waardevolle ervaring zijn die je persoonlijke groei bevordert en je voorbereidt op de toekomst. Benieuwd hoe het is om als storyteller aan de slag te gaan bij Tiemie? Klik hier: https://www.tiemie.be/studentenjob


156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page